Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken: Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken : Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik. / Lassen, Aske Juul; Jespersen, Astrid Pernille.

In: Tidsskriftet Kulturstudier, Vol. 2015:1, 07.2015.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Lassen, AJ & Jespersen, AP 2015, 'Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken: Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik', Tidsskriftet Kulturstudier, vol. 2015:1.

APA

Lassen, A. J., & Jespersen, A. P. (2015). Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken: Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik. Tidsskriftet Kulturstudier, 2015:1.

Vancouver

Lassen AJ, Jespersen AP. Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken: Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik. Tidsskriftet Kulturstudier. 2015 Jul;2015:1.

Author

Lassen, Aske Juul ; Jespersen, Astrid Pernille. / Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken : Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik. In: Tidsskriftet Kulturstudier. 2015 ; Vol. 2015:1.

Bibtex

@article{9fd25e057ac84f559252d8a6b4d9a87f,
title = "{\AE}ldres hverdagspraksisser i aldringspolitikken: Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik",
abstract = "{\AE}ldres hverdagspraksisser fremtr{\ae}der ofte som problemer, som aldringspolitikken s{\o}ger at l{\o}se. Forfatterne diskuterer forskellige etnologiske tilgange til hverdagen, og pr{\ae}senterer forholdet imellem hverdagspraksisser og politiske praksisser som et kontinuerligt synkroniseringsarbejde. Dette bruges til at vise, hvordan problemer som afh{\ae}ngighed, forfald, ensomhed og passivitet bliver problematiseret p{\aa} bestemte m{\aa}der i diskursen om aktiv aldring, og hvordan problemerne tager sig ud for de {\ae}ldre, set fra et hverdagslivsperspektiv. Artiklen er baseret p{\aa} et etnografisk feltarbejde p{\aa} to aktivitetscentre.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Aldring",
author = "Lassen, {Aske Juul} and Jespersen, {Astrid Pernille}",
year = "2015",
month = jul,
language = "Dansk",
volume = "2015:1",
journal = "Kulturstudier",
issn = "1904-5352",
publisher = "Dansk Historisk F{\ae}llesr{\aa}d & Foreningen Danmarks Folkeminder",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ældres hverdagspraksisser i aldringspolitikken

T2 - Om synkroniseringsarbejdet imellem hverdag og politik

AU - Lassen, Aske Juul

AU - Jespersen, Astrid Pernille

PY - 2015/7

Y1 - 2015/7

N2 - Ældres hverdagspraksisser fremtræder ofte som problemer, som aldringspolitikken søger at løse. Forfatterne diskuterer forskellige etnologiske tilgange til hverdagen, og præsenterer forholdet imellem hverdagspraksisser og politiske praksisser som et kontinuerligt synkroniseringsarbejde. Dette bruges til at vise, hvordan problemer som afhængighed, forfald, ensomhed og passivitet bliver problematiseret på bestemte måder i diskursen om aktiv aldring, og hvordan problemerne tager sig ud for de ældre, set fra et hverdagslivsperspektiv. Artiklen er baseret på et etnografisk feltarbejde på to aktivitetscentre.

AB - Ældres hverdagspraksisser fremtræder ofte som problemer, som aldringspolitikken søger at løse. Forfatterne diskuterer forskellige etnologiske tilgange til hverdagen, og præsenterer forholdet imellem hverdagspraksisser og politiske praksisser som et kontinuerligt synkroniseringsarbejde. Dette bruges til at vise, hvordan problemer som afhængighed, forfald, ensomhed og passivitet bliver problematiseret på bestemte måder i diskursen om aktiv aldring, og hvordan problemerne tager sig ud for de ældre, set fra et hverdagslivsperspektiv. Artiklen er baseret på et etnografisk feltarbejde på to aktivitetscentre.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Aldring

UR - http://tidsskriftetkulturstudier.dk/tidsskriftet/vol2015/1-juni/aeldres-hverdagspraksisser-i-aldringspolitikken/

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2015:1

JO - Kulturstudier

JF - Kulturstudier

SN - 1904-5352

ER -

ID: 137499844