Grov Konfækt: tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Standard

Grov Konfækt : tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773. / Horstbøll, Henrik; Langen, Ulrik; Stjernfelt, Frederik.

København : Gyldendal, 2020. 1080 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Harvard

Horstbøll, H, Langen, U & Stjernfelt, F 2020, Grov Konfækt: tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773. Gyldendal, København.

APA

Horstbøll, H., Langen, U., & Stjernfelt, F. (2020). Grov Konfækt: tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773. Gyldendal.

Vancouver

Horstbøll H, Langen U, Stjernfelt F. Grov Konfækt: tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773. København: Gyldendal, 2020. 1080 p.

Author

Horstbøll, Henrik ; Langen, Ulrik ; Stjernfelt, Frederik. / Grov Konfækt : tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773. København : Gyldendal, 2020. 1080 p.

Bibtex

@book{3efa1a333b8c4cb4abd3d1dc4d128033,
title = "Grov Konf{\ae}kt: tre vilde {\aa}r med trykkefrihed 1770-1773",
abstract = "{"}GROV KONF{\AE}KT - Tre vilde {\aa}r med trykkefrihed 1770-73{"}I selvsamme {\aa}r, som S{\o}ren Gyldendal grundlagde sit forlag, afskaffede den egentlige magthaver i Danmark p{\aa} det tidspunkt, den fra Tyskland indvandrede l{\ae}ge J.F. Struensee, censuren og indf{\o}rte trykkefriheden.Det kom ikke til at g{\aa} stille af: Der begyndte at udkomme et v{\ae}ld af pamfletter, hvori alverdens aktuelle emner blev taget op, politik, lavsforhold, s{\ae}delighed, kongen, dronningen forholdene ved hoffet, alt kunne skrives, alt kunne g{\o}res til geng{\ae}ld for en pamflet. Det gav p{\aa} meget, meget kort tid anledning til en helt ny og ukendt offentlighed.Her blev der ikke lagt fingre imellem: Der blev skrevet med store bogstaver, der blev h{\aa}net og injurieret, sk{\ae}ldsord, kr{\ae}nkelser og forn{\ae}rmelser stod p{\aa} siderne og fl{\o}j gennem luften p{\aa} en m{\aa}de, som ikke giver internettet noget efter: Titlens ”grov Konf{\ae}kt” er taget ud af denne sammenh{\ae}ng: ”Grove Folk skal have grov Konf{\ae}kt”, og det er der d{\ae}kning for: Det fik de.Det er disse pamfletter, der er emnet for dette k{\ae}mpev{\ae}rk, som d{\ae}kker en sp{\ae}ndende periode i danmarkshistorien.",
author = "Henrik Horstb{\o}ll and Ulrik Langen and Frederik Stjernfelt",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "9788702297676",
publisher = "Gyldendal",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Grov Konfækt

T2 - tre vilde år med trykkefrihed 1770-1773

AU - Horstbøll, Henrik

AU - Langen, Ulrik

AU - Stjernfelt, Frederik

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - "GROV KONFÆKT - Tre vilde år med trykkefrihed 1770-73"I selvsamme år, som Søren Gyldendal grundlagde sit forlag, afskaffede den egentlige magthaver i Danmark på det tidspunkt, den fra Tyskland indvandrede læge J.F. Struensee, censuren og indførte trykkefriheden.Det kom ikke til at gå stille af: Der begyndte at udkomme et væld af pamfletter, hvori alverdens aktuelle emner blev taget op, politik, lavsforhold, sædelighed, kongen, dronningen forholdene ved hoffet, alt kunne skrives, alt kunne gøres til gengæld for en pamflet. Det gav på meget, meget kort tid anledning til en helt ny og ukendt offentlighed.Her blev der ikke lagt fingre imellem: Der blev skrevet med store bogstaver, der blev hånet og injurieret, skældsord, krænkelser og fornærmelser stod på siderne og fløj gennem luften på en måde, som ikke giver internettet noget efter: Titlens ”grov Konfækt” er taget ud af denne sammenhæng: ”Grove Folk skal have grov Konfækt”, og det er der dækning for: Det fik de.Det er disse pamfletter, der er emnet for dette kæmpeværk, som dækker en spændende periode i danmarkshistorien.

AB - "GROV KONFÆKT - Tre vilde år med trykkefrihed 1770-73"I selvsamme år, som Søren Gyldendal grundlagde sit forlag, afskaffede den egentlige magthaver i Danmark på det tidspunkt, den fra Tyskland indvandrede læge J.F. Struensee, censuren og indførte trykkefriheden.Det kom ikke til at gå stille af: Der begyndte at udkomme et væld af pamfletter, hvori alverdens aktuelle emner blev taget op, politik, lavsforhold, sædelighed, kongen, dronningen forholdene ved hoffet, alt kunne skrives, alt kunne gøres til gengæld for en pamflet. Det gav på meget, meget kort tid anledning til en helt ny og ukendt offentlighed.Her blev der ikke lagt fingre imellem: Der blev skrevet med store bogstaver, der blev hånet og injurieret, skældsord, krænkelser og fornærmelser stod på siderne og fløj gennem luften på en måde, som ikke giver internettet noget efter: Titlens ”grov Konfækt” er taget ud af denne sammenhæng: ”Grove Folk skal have grov Konfækt”, og det er der dækning for: Det fik de.Det er disse pamfletter, der er emnet for dette kæmpeværk, som dækker en spændende periode i danmarkshistorien.

UR - https://www.gyldendal.dk/produkter/grov-konfakt-9788702297676

M3 - Bog

SN - 9788702297676

BT - Grov Konfækt

PB - Gyldendal

CY - København

ER -

ID: 248187390